Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015. június

Nyári napközis tábor

Intézményünk nyári napközis tábort szervezett 2015. június 22-26. között, melyen 110 gyermek vett részt 4 csoportban. A pedagógusok változatos, színes programokkal várták a tanulókat.

Programjaink között szerepelt hollókői kirándulás, ahol a gyerekek megismerkedtek a vár történetével, kipróbálhatták a középkori fegyvereket, és a bátrabbak várjátékon vehettek részt.

img_7733.jpg dscf5877.jpg

Képgaléria

A nap zárásaként a nebulók fáradtan és nagy örömmel próbálták ki a Hollókőn létesített új játszóteret. Balassagyarmaton a Palóc Múzeumban megtekintették szülőföldünk népi kultúrájának emlékeit, megismerkedtek dédszüleik mindennapi életével, tárgyi eszközeivel. Nagy élményt nyújtott számukra a nyírjesi Fűvész - és Vadaskert, ahol megsimogathatták az állatokat, és együtt játszhattak velük. Két nap a pedagógusok szerveztek kézműves foglalkozásokat, sportvetélkedőket, karaoke előadásokat.

Az utolsó nap városunk nevezetességeivel találkozhattak: felgyalogoltak a Tűztoronyba, megtekintették a Tömlöcbástyát, és megismerkedtek a plébánia templom oltárainak szentjeivel, a templom történetével. A hét zárásaként rajzaikból kiállítást készítettünk, és közös gitárkíséretes énekléssel fejeztük be a tábort.

Szent Gellért Ösztöndíj – 2015

A Pro Paedagogia Christina Alapítvány által meghirdetett pályázat keretében iskolánk 2 tanulója Szent Gellért Ösztöndíjban részesült. A tanulók a pályázaton nyert támogatást átvették. Bízunk benne, hogy a jövőben is hasonlóképpen tudjuk intézményünk tanulóit támogatni.

Étkezési térítési pótdíjfizetés

2015. június 24. /szerda/  800-1600

Beiratkozás

Tisztelt Szülők, Jelentkezők!

Tájékoztatom, hogy az 5. és 9. évfolyam beiratkozására 2015.06.24. (szerda) 800-1600 között kerül sor.

A beiratkozáshoz a tanuló hozza magával:

 • általános iskolai bizonyítványát,
 • születési anyakönyvi kivonatát,
 • személyi igazolványát (9. évfolyam),
 • lakcímkártyáját,
 • társadalombiztosítási igazolványát,
 • oktatási azonosító kártyáját,
   
 • ha sajátos nevelésű igényű a tanuló, akkor az arról szóló szakértői javaslatot,
 • amennyiben a szülő gyermeke után rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, annak határozatát,
 • 1000 Ft-ot, a Diákönkormányzat és Szülői Szervezet által elfogadott egyen nyakkendő árát,
 • 1400 Ft-ot a diákigazolvány igénylés díját​,
 • a diákigazolvány igényléshez az okmányiroda által kiadott igazolást

Igazgató

Június havi étkezési térítési díj fizetés

2015.06.17. /szerda/ 800-1600
2015.06.18. /csütörtök/ 800-1630

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket az év végi eseményekről:

2015. június 12-én pénteken a ballagási készületek miatt ebéd után, 13 órakor mennek haza a tanulók.

2015. június 15-én hétfőn lesz az utolsó tanítási nap, amely 11 óra 30 percig tart.

Iskolai étkezés ezen a napon nem lesz, ezért kérjük, hogy tízórait pakoljanak gyermekük részére. Délelőtt a diákok ünnepi hálaadó szentmisén, Te Deum-on vesznek részt a templomban, ezért ünneplő öltözet szükséges.

2015. június 18-án csütörtökön 17 órakor az aulában tartjuk a tanévzáró ünnepélyt. Az ünnepség után az osztályokban kerül sor a bizonyítványosztásra.

Megjelenés ünneplő öltözetben.

Iskolavezetés

Étkezési térítési díj fizetés

2015.06.10. /szerda/ 800-1600
2015.06.11. /csütörtök/ 800-1600

Hollókői kerékpártúra

2015. június 5-én a diákönkormányzat és a testnevelők szervezésében néhány felsős diáktársunkkal kerékpártúrán vettünk részt. Az útvonal Szécsény – Rimóc – Hollókő volt. Délután egy órakor indultunk Szita Mária, Kiss Zoltán és Borda Tamás pedagógusok kíséretével. Rimócig a főúton haladtunk, szerencsére igen gyér forgalom mellett. Első megállónk a nyuszis rimóci táblánál volt. Kis pihenő után indultunk tovább a végső célállomás, Hollókő felé. A kerékpárút nagyon szép volt, körülöttünk az erdő, a gondozott termőföldek, a virágos mező fantasztikus látványt nyújtott.

img_6728.jpg img_6730.jpg

Képgaléria

A túrán végig a mezei és erdei madarak csicsergése kísért bennünket. Hollókőre érve mindenki friss vizet vételezett, majd a bicikliket hátrahagyva gyalogosan vágtunk neki az Ófalu felfedezésének és a tanösvény megismerésének. A program végén a diákönkormányzat támogatásával egy-egy jégkrémet fogyaszthattunk el. Ezután ismét kerékpárra pattantunk és elindultunk hazafelé. A nagy meleg ellenére mindannyian nagyszerűen éreztük magunkat, és élményekkel gazdagodva tértünk haza.

Tisztelt Szülők!

Iskolánk diákönkormányzata és a testnevelői munkaközösség 2015. június 5-én pénteken kerékpártúrát szervez az 5-8. évfolyamos tanulók részére.

A kerékpártúra útvonala: Szécsény–Rimóc–Hollókő és vissza. A táv kb. 30-35 km. A tanulók csak megfelelő állapotú és felszereltségű kerékpárral vehetnek részt.

A programra indulás 13.00 órakor az iskola elől, várható hazaérkezés kb. 18.00 órakor. A kirándulásra enni és innivalót (esetleg naptejet) kell hozni és megfelelő ruházat szükséges.

Jelentkezési határidő: 2015. június 4. csütörtök 8.00-ig.

Rossz idő esetén a program elmarad.

Jelentkezni az osztályfőnököknél lévő nyilatkozat kitöltésével és leadásával lehet.

Megyei díjátadó ünnepség

Az Oktatási Hivatal Salgótarjáni Pedagógiai Oktatási Központja 2015. június 3-án Balassagyarmaton a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg az általános- és középiskolás tanulók tanulmányi- és művészeti versenyeinek Nógrád megyei díjátadó ünnepségét.

img_6664.jpg

Képgaléria

A döntőkre közel ezer tanuló jutott be Nógrád megye iskoláiból, közülük a legeredményesebben szereplő 157 tanuló vehette át - két helyszínen - az első három helyezettnek járó díjakat.

Az ünnepségre iskolánkból 5 tanuló és felkészítő tanáraik kaptak meghívást.

megyei-dijatado.png

A rendezvény a zeneiskola növendékeinek színvonalas hangversenyével kezdődött. Az Oktatási Hivatal képviseletében Selmeczi Zoltán köszöntötte a díjazott tanulókat, akik oklevelet és könyvutalványt kaptak elismerésül. A pedagógusok munkáját szál rózsával és oklevéllel köszönték meg.

Büszkék vagyunk tanulóink eredményeire és köszönjük felkészítő tanáraink lelkiismeretes munkáját!

Tisztelt Szülők!

Intézményünk erdei tábort szervez 2015. július 13-17. között a Ráróspusztai Gyermek és Ifjúsági Tábor Erdei Iskolában, 50 fő általános iskolás tanuló részére.

A tábor minden napjára egy-egy tematikus napot szervezünk (egészségnap, sportnap, túranap, strandnap, rendőrségi nap). Esténként: táncház, tábortűz énekléssel, játékos vetélkedők.

A tanulók számára egész napos ellátást biztosítunk. Részvételi díj: 10.000 Ft/ gyermek, igény esetén részletfizetési lehetőséggel. A költségek 50%-át pályázati pénzből finanszírozzuk. A foglalkozásokat és a tanulókíséretet az intézmény pedagógusaival látjuk el.

Jelentkezni 2015. június 11-éig az osztályfőnököktől igényelhető nyilatkozat kitöltésével és 5.000-Ft előleg befizetésével lehet.

iskolavezetés