Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nógrádsipeki tagintézmény

Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Nógrádsipeki Tagintézménye

3179 Nógrádsipek, Rákóczi út 82.

Tel: 06-32-389-092

e-mail: nsipek.iskola@gmail.com

Vezető: Vizi Bernadett (tartósan távol),
feladatait ellátja: Vinczéné Obrecsány Judit

 

Erasmus pályázat honlapja

A nógrádsipeki tagintézmény elektronikus naplója

 

A tagintézmény őszi eseményei

Tanévnyitó

A 2018/19-es tanévet szeptember 3-án kezdtük. Szeráf atya arra biztatott minket, hogy a tanév során igyekezzünk megsokszorozni a kapott talentumainkat.

KÉPEK

 

Szüreti felvonulás

Szeptember közepén tartották meg Nógrádsipeken a Palóc Szüreti Fesztivált, ahol iskolánk is képviseltette magát. Az népviseletes ovisok immár hagyományosan a kistraktoron jöttek a menetben, a népviseletbe öltözött iskolás lányok és fiúk pedig a szőlőskosárnál segédkeztek.

KÉPEK

 

Családi életre nevelés

A Családi Életre Nevelés Program keretében az alsósok számára lehetőség nyílt egy októberi délelőttöt együtt eltölteni. A foglalkozások során olyan közösségi játékokat játszottak, amelyek az együttműködést, az egymásra figyelés fontosságát hangsúlyozták. A foglalkozások mindenkinek nagyon tetszettek, és örömmel várjuk a következő találkozást.

KÉPEK

 

DÖK nap

Október közepén az iskola diákönkormányzata mozgatta meg a tanulókat. A napi program két részből állt. Délelőtt a gesztenyéké volt a főszerep, ugyanis ügyességi versenyt hirdettek a dökösök: gesztenyét kellett gurítani, ill. célba dobni vele, ami nem is bizonyult olyan könnyűnek. Az eredményhirdetést követően túrázni indultuk Rimócra a Fogadalmi Kápolnához. Egy rövid pihenés és játék után imádkoztunk a Szűzanyához, majd hazafelé vettük az irányt. Köszönjük a DÖK-nek és Bagóné Zsuzsa néninek ezt a tartalmas, szép és szerencsére napsütéses napot.

KÉPEK

 

Október 23-i megemlékezés

A 62 évvel ezelőtti eseményekre emlékeztünk a falu Kultúrházában október 19-én este. Az iskolából az 5. osztályosok készültek megemlékező műsorral osztályfőnökük, Pifka Alexandra vezetésével. Köszönjük nekik a felkészülést és a felkészítést, valamint a komolyan és átérzéssel előadott múltidézést, mellyel visszaröpítették az idő kerekét 1956-ig.

KÉPEK